Istarska razglednica

  • Ana Gašparović
  • Sonja Boljun
  • Sonja Boljun
  • Lili Lea Rušnjak
  • Ana Gašparović
  • Jadranka Mrak
Cijena: 325,00 kn po osobi (za minimalno 40 osoba/plaćenih mjesta)
  • Plan izleta: na upit
  • Lokacija: Istra
  • Županija: Istarska

ISTRA - poluotok na plavozelenom Mediteranu - mjesto gdje se plavi Jadran stapa s razigranim brežuljcima i povijesnim gradićima. Upoznajte i istražite Istru koja će Vam probuditi čula i proširiti vidike!

Polazak autobusom iz Koprivnice s parkirališta kod kuglane u 5:30 sati. Vožnja u pravcu Zagreba te dalje autoputom kroz živopisni Gorski kotar, Rijeku, zatim tunelom Učka, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe.
Zaustavljanje u Humu – „najmanjem gradu na svijetu“ gdje na dionici puta od 7 kilometara pratiti 11 spomenika postavljenih u čast prvom slavenskom pismu glagoljici.
Po dolasku u Hum kraći razgled, a zatim nastavak vožnjedo Motovuna – jednog od najljepših starih gradova u ovom dijelu Istre, pa i šire. Posebni transfer do grada. Biti ćete oduševljeni samom lokacijom grada, a osim toga oduševit će Vas i kulturno-povijesne znamenitosti: gradska vrata s kulom, gradska loža, renesansna gradska palača, župna crkva sv. Stjepana, crkve Madonna dei Servi i Madonna delle porte, gradske cisterne, mnogi grbovi na pročeljima zgrada, ulice koje odišu srednjovjekovnim vremenima,....
Ovaj kraj poznat je po odličnim vinima pa ukoliko želite možemo organizirati posjet jednom od vinskih podruma kako biste mogli i kušati nadaleko poznata istarska vina: malvaziju, teran, muškat,...
Prema želji grupe moguć posjet trgovini tartufa uz „malo iznenađenje“.
Nastavak vožnje dalje do Poreča - antičkog grada koji sa svojom ulicom Decumanus i s Eufrazijevom bazilikom iz 6. stoljeća predstavlja pravi primjerak bizantske umjetnosti sa svojim nadaleko poznatim mozaicima. Tu je i romanička kuća i još puno spomenika kulture koji odišu poviješću i pričama.
Osim povijesnih znamenitosti Poreč je i moderan turistički grad, centar turizma koji svojim sadržajima plijeni pažnju svih turista koji dolaze, ali i koji se po tko zna koji put vraćaju.
Slobodno vrijeme za osobne potrebe.
U dogovoreno vrijeme odlazak iz Poreča te ranija „istarska večera“ na seoskom gospodarstvu u okolici Pazina… Dolazak kući u kasnijim večernjim/noćnim satima.

Važne informacije:

Cijena izleta sadrži: 
prijevoz udobnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (ac, dvd, sve potrebne licence i osiguranje),
loko transfer do Motovuna i natrag
raniju večeru u okolici Pazina (menu: juha, glavno jelo, prilog, salata, fritule, sok, vino, voda),
licenciranog turističkog pratitelja na cijelom putu,
sve razglede prema programu, osiguranje od nezgode, osiguranje od odgovornosti za štetu, organizaciju i realizaciju programa, pdv.


Dodatne informacije:

Cijena izleta ne sadrži (grupne cijene, izražene po osobi):  ulaznica za Eufrazijevu baziliku (40,00 kn), troškove osobnih narudžbi.

Mogućnost plaćanja u obrocima prema dogovoru. Program je rađen za 40 osoba. U slučaju manjeg broja putnika Koncept putovanja zadržava pravo izmjene cijene. Predlažemo dodatno putno osiguranje. Za ovaj izlet vrijedi „Ugovor o izletu i Opći uvjeti i upute za izlete Koncept putovanja“. KP0916