Česta pitanja

Općenito

Zašto biste trebali koristiti Experience Real Croatia?

Experience Real Croatia omogućuje Vam da jednostavno i bez muke rezervirate aktivnost koju želite iskušati i nešto zabavno raditi na svom boravku u Hrvatskoj. U našoj ponudi aktivnosti, izleta i drugih doživljaja možete doživjeti nekonvencijalna i autentična iskustva koje za Vas priređuje Vaš domaćin, bez brige o sigurnosti i kvaliteti usluge. Sve naše domaćine pokreće ljubav i strast za onim što rade i na taj način žele Vama omogućiti boravak u Hrvatskoj nezaboravnim.

U našoj ponudi aktivnosti, izleta i drugih doživljaja možete doživjeti nekonvencionalna i autentična iskustva koja za Vas priređuju domaćini bez brige o sigurnosti i kvaliteti usluge. Dijeleći svoje strasti, ljubav i vještine Vama žele omogućiti boravak u Hrvatskoj nezaboravnim.

Da li je smještaj uključen u iskustva?

Višednevni izleti obično uključuju smještaj. Aktivnosti u trajanju od nekoliko sati do jednog dana ili ture u trajanju od jednog dana obično ne.

Već sam rezervirao smještaj, mogu li ipak koristiti ponudu iskustava?

Ukoliko iskustvo ne uključuje smještaj, naravno. Slobodno organizirajte svoj smještaj.
Iskustva koja već uključuju smještaj, imaju to već jasno navedeno u opisu doživljaja. Slobodno nam pošaljite e-mail na [email protected].
Pronaći ćemo neke nove mogućnosti i napraviti posebne aranžmane upravo za Vas (pročitajte Magical Mystery Tour).

Kako Experience Real Croatia uopće funkcionira?

Experience Real Croatia je web stranica-platforma na kojoj na jednom mjestu možete rezervirati ili ugostiti zanimljive aktivnosti, tečajeve, ture ili izlete na neobičnim mjestima s lokalnim stanovnicima od kojih većina nisu turistički djelatnici, što daje posebnu draž jer na taj način upoznajete stvarnu Hrvatsku i njene stanovnike u autentičnom okruženju u kojem žive i stvaraju. Da li je to tečaj kuhanja lokalne hrane ili izrada uporabnih predmeta, radionica neobičnih vještina ili tečaj tradicionalnog plesa, mogućnosti su neiscrpne! Na Vama je samo da odaberete i uživate.

U našoj ponudi aktivnosti, izleta i drugih doživljaja možete doživjeti nekonvencionalna i autentična iskustva koja za Vas priređuju domaćini bez brige o sigurnosti i kvaliteti usluge. Dijeleći svoje strasti, ljubav i vještine Vama žele omogućiti boravak u Hrvatskoj nezaboravnim.

Kakva iskustva mogu pronaći na Experience Real Croatia?

Sva iskustva koja su zabavna i jedinstvena! Od otkrivanja Hrvatske Amazone, preko lutanja Bilogorskim vinskim kućicama, preko usvajanja hrvatskih tradicionalnih vještina, pa sve do bicikliranja skrivenim mjestima s lokalnim stanovništvom, kuhanja organske hrane s domaćinom, možda naučiti svirati tradicionalan instrument ili provesti dan okružen ljepotom hrvatskih umjetnika. Experience Real Croatia ima za cilj ponuditi zanimljive i jedinstvene doživljaje čitave Hrvatske. Javite nam ovdje ako imate nešto za predložiti ili ponuditi!

Tko su Vaši domaćini?

Vaši su domaćini svi oni prekrasni ljudi koji žele ponuditi svoje turističke usluge ili podijeliti svoju strast. Mi radimo s poduzećima, tvrtkama, agencijama, obrtnicima, stručnjacima u svojim područjima, entuzijastima i poduzetnicima. Isto tako, radimo i s osobama koji nemaju formalno obrazovanje, ali su izuzetno vješti u svojim vještinama i nevjerojatno su zabavni, te svoja znanja vole podijeliti upravo s Vama, čineći Vaš boravak u Hrvatskoj nezaboravnim.

Kako osiguravamo kvalitetu?

Mi svaku prijavljenu i zaprimljenu aktivnost osobno istražujemo i odobravamo, te je ručno potvrđujemo. Stoga se ne morate plašiti, nema generičkih prijava ponuda. Dakle, prije nego što je doživljaj objavljen, obavljamo inicijalni kontakt putem telefona, skype-a ili ukoliko je to moguće upoznajemo domaćine osobno. Pokušavamo i sami doživjeti ponuđene doživljaje, kroz osobno iskustvo, kako bi Vam što je moguće bolje mogli prezentirati ponudu. Ukoliko to ipak nije moguće, tražimo reference, recenzije, ocjene, pratimo ocjene putem društvenih mreža i druga sredstva kojima Vam osiguravamo sigurnost.
Međutim, obzirom na prirodu ponude i nepredvidljivost iste, Experience Real Croatia ne preuzima odgovornost za ono što se odnosi na Vaše osobno iskustvo. Gosti i domaćini dogovorno su odlučili doživljaje i iskustva doživjeti i nuditi u dobroj vjeri. Sam doživljaj ovisi o raznim čimbenicima, te Vam ne možemo garantirati da ćete uvijek biti oduševljeni aktivnošću. Stoga, svaki Vaš doživljaj prihvaćate osobnom slobodom odabira. Ono što Vam možemo garantirati jest da tražimo najbolje ponude i najkvalitetnije suradnike.

Održavaju li se tečajevi i radionice svaki dan?

U pravilu se održavaju na zahtjev i kada postoji slobodan termin na kalendaru. Ako ste zainteresirani za održavanje tečaja ili radionice, provjerite dostupnost. Ukoliko ih nema, možete nas kontaktirati na [email protected] kako bismo Vam omogućili alternativni doživljaj.

Do kada se najkasnije mogu predbilježiti za doživljaj?

Preporučujemo Vam da se najmanje 24 sata ranije predbilježite kako biste bili sigurni da će se termin održati. Unatoč tome, razumijemo kako uvijek postoji mogućnost rezervacije tipa last minute. Želite li se raspitati i provjeriti postoji li mogućnost rezervacije u poslijednjem trenutku, jednostavno nam pošaljite upit na e-mail [email protected] i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

Putujem samostalno kao individualac, mogu li se pridružiti doživljaju koji zahtjeva minimalno 2 osobe kako bi se mogao održati?

Molimo, pošaljite nam e-mail, a mi ćemo vam pomoći kako bi mogli napraviti dogovor sa domaćinom. Za izvođenje nekih doživljaja, potrebam vam je partner s kojim možete vježbati, stoga je takva vrsta doživljaja moguća samo u paru.

Jesu li svi doživljaji privatni?

Nisu. Ukoliko su se u isto vrijeme prijavili i drugi za isti doživljaj, ovo Vam je prilika da steknete nove poznanike i prijatelje tijekom doživljaja. Ne zaboravite neke od najboljih uspomene i prijateljstva proizlaze iz slučajnosti, a mi u Experience Real Croatia smo iznimno ponosni što smo omogućili stvaranja prekrasnih veza. Međutim, ukoliko niste za dijeljenje svojeg doživljaja s nepoznatim ljudima, ne brinite. Molimo Vas da nam se javite na [email protected], a mi ćemo vidjeti što Vam možemo organizirati.

Pružanje usluge

Surađujemo s istaknutim pojedincima i tvrtkama iz cijele Hrvatske. Svi naši divni suradnici divni su domaćini i nude Vam autohtona domaća iskustva u svojim domovima diljem Hrvatske u mjestima, zaseocima, selima i gradovima.

Izleti i ture

Zaboravite na uobičajene izlete! Mi nudimo tradicionalne izlete u kojima ćete doživjeti kako diše lokalno stanovništvo, vidjeti neke stvari iza kulisa, upoznati mjesta van utabanih staza i doživjeti Hrvatsku kroz upoznavanje s tradicijom i osobitosti svakog pojedinog dijela Hrvatske. Na taj ćete način razumjeti zbog čega je ova prekrasna zemlja toliko raznolika i čudesna!

Rezervacija događaja

Kako mogu tražiti točno određene vrste iskustava?

Na našoj početnoj stranici imate mjesto za tražilicu. Odaberite grad koji ste posjetili i vidjet ćete popis iskustava u njemu, kao i u mjestima koja se nalaze u njegovoj neposrednoj blizini. Možete ih filtrirati prema kategorijama i ključnim riječima doživljaja koje želite iskusiti, na način da na istom mjestu na stranici upišete ono što Vas zanima kako bi dodatno suzili pretraživanje i olakšali si pretraživanje.
Iako našu ponudu širimo pronalaženjem novih doživljaja koji bi mogli zadovoljiti Vaše potrebe, uspkros našim naporima vjerojatno postoji postoji nešto što biste željeli raditi u određenom mjestu, a niste pronašli na našim stranicama. Ukoliko želite da ih za Vas pronađemo, pošaljite nam prijedlog na [email protected], a mi ćemo se potruditi pronaći ih na vašu radost i zadovoljstvo.

Zašto je poželjno napraviti upit za rezervaciju?

Slanjem upita za doživljaj koji želite rezervirati daje vam mogućnost da Vas domaćin može sa sigurnošću ugostiti. Osim toga, daje vam fleksibilnost da možete odabrati više različitih iskustava, te uplatiti upravo ono koje ocijenite da Vam najbolje odgovara.

Putujem u grupi, no iskustvo koje želim rezervirati ima granicu broja gostiju i ne može primiti moju grupu. Što mogu učiniti po tom pitanju?

Molimo Vas da nam pošaljete zahtjev putem e-mail adrese: [email protected] kako bismo mogli ugostiti Vašu grupu na Vama primjeren način i prema Vašim željama. Pošaljite nam detalje Vašeg puta i doživljaj koji želite da Vam prilagodimo. Dati ćemo sve od sebe kako bismo Vam izašli u susret i ugostili Vašu grupu.

Kako mogu znati da li je doživljaj dostupan na datume i u vrijeme koje pretražujem?

Svaka stranica na kojoj je predstavljen doživljaj sa strane ima kalendar na kojem možete na jednostavan način provjeriti raspoloživost ponude vaših domaćina.

Putujem sam(a), no doživljaj koji želim iskusiti zahtjeva minimalni broj osoba koji ne uključuje individualce. Da li ipak mogu rezervirati i uplatiti iskustvo?

Naravno da ste vrlo dobrodošli i možete uživati u doživljaju, no pri tome morate imati na umu da se cijena formira obzirom na broj polaznika. Neki doživljaji su jednostavno takve prirode gdje doživljaj iskušavate u timu. Ukoliko Vam ne smeta, možete se pridružiti formiranoj grupi.
Radimo na tome da se prilagodimo individualnim putnicima kako bi Vam Vaše putovanje učinili što je moguće ugodnijim. Svakako Vas pozivamo da se pretplatite na naš newsletter kako bi bili obaviješteni o novitetima koje nudimo. Obećajemo da Vas nećemo zatrpavati bespotrebnim informacijama. Isto tako, najnovije informacije o našem radu možete pratiti putem naših društvenih mreža.

Želim rezervirati privatni obilazak za moju grupu. Kako to mogu učiniti?

Molimo, pošaljite nam e-mail na [email protected] , a mi ćemo prilagoditi želje vašoj grupi.

Domaćin kojeg sam rezervirao ne može me ugostiti. On me uputio na drugog domaćina koji će ga zamijeniti u tom istom iskustvu. Što da napravim?

Unatoč želji i svim dobrim namjerama, postoji mogućnost da se pojave neke nepredviđene okolnosti poput bolesti ili drugi hitni slučajevi, stoga je moguće da Vaš domaćin kojeg ste rezervirali neće biti u mogućnosti da Vas ugosti. Experience Real Croatia iz tog razloga traži od svih domaćina da predvide ovakve situacije i budu spremni ponuditi alternativnu zamjenu.

Kontaktirao sam domaćina nakon potvrde rezervacije, no nisam dobio odgovor. Što mi je činiti?

Molimo Vas da im date nekoliko dana kako bi Vam odgovorili, oni su možda upravo zauzeti ugošćujući ekipu i nudeći svoje nevjerojatne doživljaje. Osim toga, u nekim dijelovima naše prekrasne zemlje ne postoji internet veza ili je prilično slaba, no zbog toga je iskustvo odmaka od tehnologije upravo ono što će Vaše iskustvo učiniti posebnijim. Javite nam se na [email protected] i mi ćemo Vam pokušati pomoći.

Zašto ne mogu naći iskustvo u okolici grada u koji idem?

Experience Real Croatia je nova platforma i ima mali tim. Otkrivamo Vam i predstavljamo županiju po županiju, grad po grad, mjesto po mjesto, atrakciju po atrakciju. Iako sustav korak po korak možda djeluje vrlo sporo, ovaj nam način omogućuje da upoznamo naše domaćine i zaista Vam ponudimo ono najbolje, najzanimljivije i jedinstveno iskustvo u svakom Vašem odredištu. Ako postoji mjesto za koje ste zainteresirani, javite nam se na [email protected], a mi ćemo se potruditi pronaći Vam iskustvo koje će Vam najbolje odgovarati. Ako pak znate nekoga tko bi prema Vašem mišljenju bio odličan domaćin, voljeli bismo da nas preporučite, kako bi što više ljudi moglo uživati u još jednom tako lijepom i jedinstvenom doživljaju.

Što se događa ako se domaćin ne pojavi na dogovorenom mjestu?

Predlažemo Vam da pokušate nazvati Vašeg domaćina putem kontakt broja koji ćete zaprimiti prilikom potvrđivanja Vaše rezervacije. Ukoliko ga ne možete dobiti tim putem, molimo Vas da nas odmah nazovete na naš kontakt broj kako bismo Vam mogli pomoći u ovom trenutku.

Za domaćine

Zašto oglašavati naše aktivnosti putem platforme Experience Real Croatia?

Zato što znamo koliko volite dijeliti svoju strast, iskustvo i ljubav prema onome što radite i mi Vam želimo pomoći da dođete do šire publike i većeg broja ljudi koji bi bili zainteresirani okušati se u doživljaju svega onog što nudite.

Tko sve može oglašavati svoju ponudu na Experience Real Croatia?

Svatko tko može ponuditi jedinstveno iskustvo. U našu zajednicu su dobrodošli svi oni koji dijele iskrenu ljubav prema neobičnim doživljajima različitog tipa, a u isto vrijeme cijene različitosti i poštuju kulturu te povrh svega vole ljude. Jednako su dobrodošli individualci - hobisti kao i profesionalci - poduzetnici.

Što možemo ponuditi gostu? Koju vrstu aktivnosti možemo ponuditi?

Podržavamo sve vrste dnevnih tura, izleta, paket aranžmana, radionica, avanturističkih, sportskih, glazbenih, kulturnih i ostalih aktivnosti. Što je ponuda više jedinstvena, tradicionalnija i vrednija, to je bolje.

Tko sve vidi našu ponudu? Tko su vaši gosti?

Individualci i grupe, obitelji, grupe prijatelja ili kolega s posla. Svi su naši korisnici u potrazi za iskustvima u kojima mogu upoznati nove ljude i probati nove doživljaje. Imaju snažan osjećaj za kulturne različitosti i poštuju ih. Vole raznolikost, cijene druge kulture, vole druženja, upoznavanje novih kultura i jezika, vole isprobati nove vještine, štite slabije, vole životinje, vole prirodu i otvorenog su i slobodnog uma.

Za poslovne subjekte

Lokalne aktivnosti

Što je ono nešto što bi svaki posjetitelj trebao doživjeti u Vašem mjestu ili gradu? Gdje se nalaze autentična mjesta i objekti gdje se možete provesti kao lokalni stanovnik van marketinški uljepšane turističke ponude.
Koje su aktivnosti u kojima mogu Vaši gosti uživati? Da li je to upoznavanje s kulturnom ponudom grada, radionica tradicionalnog plesa, šetnje prirodnim rezervatima, želite li upoznati uličnu umjetnost, tradicionalno slikarstvo, hrvatsku kineomatografiju ili susresti se s cijenjenom i nadaleko poznatom zagrebačkom školom crtanog filma? Mogućnosti su beskrajne i najrazličitije, a ograničene su samo maštom naših domaćina.

Da li ste možda lokalno cijenjeni kao odlični kuhar ili kuharica i Vaše su vještine nadaleko poznate? Uživate u ulozi domaćina ili domaćice? Uživate u spravljenju najukusnijih tradicionalnih jela i slastica. Poznajete li neki stari recept koji se u Vašoj obitelji prenosio s koljena na koljeno? Pridružite nam se kao domaćini kako biste naučiti naše goste, putnike kako pripremiti i napraviti domaće i autohtone hrvatske specijalitete.

Imam posebne uvjete!

Mi razumijemo da je svaki ponuđač jedinstven. Kontaktirajte nas i mi ćemo Vam pomoći!

Mogu li biti domaćin?

Naravno da možete! Jednostavno nam pošaljite e-mail na [email protected].
Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nam se obratite.

Tko su prevoditelji?

Budući da neki od naših domaćina govore samo svoj materinji jezik i ne služe se stranim jezicima, mi ćemo angažirati obučene ljude kako bismo osigurali našim domaćinima vrijedne kontakte i omogućili im da nisu ograničeni ili da izgube vrijednu priliku upoznati ljude iz čitavog svijeta samo zbog jezične ili tehnološke barijere.

Zašto bih se trebao registrirati kao poslovni subjekt?

Prijavljivanje kao poslovni subjekt – partner znači da ćete uživati u dodatnim kanalima distribucije putem naših mreža. Isto tako, moći ćete jednostavnijim načinom doći do krajnjih kupaca i imati priliku biti domaćin velikim grupama koje primamo.