Vratite se u djetinjstvo izradom pečata od gumica za brisanje

Cropano
 • Pečati kao ukrasi na ručno izrađenim knjigama
 • Izrada pečata
 • Izrada pečata
 • Izrada pečata
 • Izrada pečata
 • Izrada pečata
Cijena: na upit
 • Trajanje doživljaja: prema dobi polaznika
 • Maksimalni broj osoba: 15
 • Jezik komunikacije: Hrvatski, Engleski
 • Dobna ograničenja: nema ograničenja
 • Lokacija: Đurđevac
 • Županija: Koprivničko-križevačka

Ne znamo da li je tako bilo i u vašem djetinjstvu, no kod nas je u osnovnoj školi na satu likovnog odgoja glavni hit bila izrada pečata od polovica svježeg krumpira kojeg smo oblikovali i urezivali u njega motive po volji i trenutnoj inspiraciji.

Na tu polovicu bi flomasterom ili olovkom nacrtali bismo željeni motiv i zatim ga izrezali motiv pomoću nožića i pribora za izradu linoreza. Kao djeca, jako smo voljeli ovu aktivnost i mnoga su naša prva djela bila ukrašena nevještim ručicama rađenim simpatičnim pečatima raznih oblika. Radionica izrade pečata će zasigurno nekima približiti sjećanja na bezbrižne dane djetinjstva ili potaknuti ih na maštanje. Mekane i glatke gumice za brisanje idealne su za izradu veselih pečata. Vaš domaćin Zoran uputit će Vas u tajne dobivanja najkreativnijih primjeraka koje Vaša mašta može zamisliti.

Važne informacije:

Ova aktivnost zahtjeva rukovanje oštrim predmetima pa su potrebne određene mjere opreza. Koristan savjet je način pripreme, dođite u ugodnoj obući i odjeći koju možete uprljati.
Materijali koji su uključeni u cijenu radionice će Vas čekati, a voditelj ima dugogodišnje iskustvo u radu s djecom i odraslima.


Dodatne informacije:

Vaš domaćin Zoran jedna je divna, topla osoba, umjetnik koji podjednako voli svoj kraj i baštinu kao putovanja i otkrivanja novih zemalja. Ljubav gaji prema fotografiji, slikarstvu, sukulentima, putovanjima i glazbi. Ručnim uvezom knjiga bavi se već dugi niz godina, a kroz svoj umjetnički i profesionalni rad strpljivo istražuje teksture i razne vrste papira, usklađuje boje, otiskuje neobično ljupke oblike na podlozi koju raznim tehnikama spaja i pretvara u čudesno malo remek djelo.

Kroz radionicu izrade pečata od gumica za brisanje naučit ćete tehniku reciklaže gumica za brisanje, savladati različite tipove rezanja, urezivanja i tome slično.

Uz Zorana ćete već u sklopu samo jedne radionice biti u stanju napraviti nešto posebno: bilo da je to simpatičan pečat kojim ćete ukrasiti svoje poklone ili oznaka za zimnicu, štambilj kojim ćete ukrašavati pisma i dati im osobnu notu. Uz njegov entuzijazam i ljubav prema umjetnosti, na ovu ćete radionicu gledati na potpuno drugačiji način. Napraviti nešto vrijedno, čudesno s puno vještine, s ljubavlju i ukusom, bez tipizacije i serijskih koncepcija.

U avanturi stvaranja vlastitog štambilja nemojte zaboraviti domaćina pitati o stvarima koje Vas okružuju. Čut ćete neobične, prekrasne i ujedno nevjerojatne priče koje Vam neće ispričati ni jedan stručni vodič. A tko zna, možda Vas ova radionica povede u neku potpuno novu avanturu.