IMANJE OBITELJI KARLOVČAN – PREDANI ČUVARI TRADICIJE

Etno kuće Karlovčan - Brodić
  • Etno kuće Karlovčan - Brodić
  • Etno kuće Karlovčan - Brodić
  • Etno kuće Karlovčan - Brodić
  • Etno kuće Karlovčan - Brodić
  • Etno kuće Karlovčan - Brodić
  • Etno kuće Karlovčan - Brodić
  • Etno kuće Karlovčan - Brodić
  • IMG_1012-p
Cijena: na upit
  • Lokacija: Brodić
  • Županija: Koprivničko-križevačka

Maleno selo Brodić, nedaleko pitome rijeke Drave i grada Đurđevca, sa svojih tek 60-ak stanovnika prekrasna je oaza mira i spokoja. Razbacane sićušne kuće, starinskog, no beskrajno ljupkog izgleda pozivaju vas da pokraj svake zastanete i divite se njihovoj bezvremenskoj ljepoti.
Na njegovom rubu, nedaleko prostrane livade i šume, nalazi se imanje obitelji Karlovčan. Jednostavan, malen, gotovo skroman ulaz ničim ne odaje istinsku raskoš dvorišta koje opasuje. Zakoračivši u njega, pomalo vam otkriva dio po dio svoje prekrasne tajne, od tradicijskih alata i raznih pomagala kojima su se nekad ovdašnji žitelji služili, pa sve do umjetničkih djela kojima ovo imanje obiluje jer je već tradicionalno godinama domaćin likovnim kolonijama. Svaka drvena kuća doseljena je iz drugog dijela Podravine. Ima ih sedam i svaka priča svoju nevjerojatnu priču. Uz kućice ovdje su se pomalo nehajno smjestili hambari za žito, svi do jednog spašeni od sigurne propasti. Starinske kleti i druge starine, unatoč tome što se sve više cijene, nitko ne kupuje. Previše je posla oko zaštite, obnove, oko smještaja. Danas se ljudi ne vole baviti mukotrpnim i zamornim poslovima koji ne donose brze prihode. No ne i obitelj Karlovčan. Vlasnik Neven sa suprugom Željkom i svojih šestoro djece, od kojih se jedan, Luka, odlučio posvetiti turizmu, strpljivo, predano i s puno ljubavi i međusobnog podržavanja i sloge, brinu o imanju.
Želite li prošetati među uspomenama ravne Podravine, osluhnuti tajne i pomalo zaboravljene pripovijesti ovog samozatajnog seoceta, zaploviti Dravom, čuti nevjerojatne priče o legendama koje se ovdje prenose s koljena na koljeno ili možda posjetiti skriven grob keltskog ratnika, skriven duboko u šumi ili samo želite slobodno trčati livadama, igrati se na igralištu za djecu, jahati ujahane, pitome konje ili hraniti domaće životinje, izbor je na vama. No, vjerujte nam, koju god aktivnost odabrali, nećete pogriješiti. Kada se zasitite istraživanja i nakon cjelodnevnog prepuštanja čarima seoskog života, svim ćete čulima prionuti kušanju domaćih delicija koje će vas okrijepiti i potaknuti da spremno nastavite dalje, u nove avanture zbog kojih ćete poželjeti na imanju ostati – zauvijek.

Važne informacije:

Mogućnost turističkih izleta Dravom do 40 osoba
Mogućnost najma kočija
Mogućnost pratnje svadbi
Turistička vožnja kočijom
Jahanje


Dodatne informacije:

Imanju obitelji Karlovčan dodijeljena je nagrada „Suncokret ruralnog turizma“ u kategoriji Turistička seljačka gospodarstva, kojom se promoviraju iznimno zanimljivi tradicijski sadržaji. Ova nagrada dovoljno govori o kakvom se imanju radi. No, ne vjerujte nam samo na riječ, dođite i uvjerite se sami.