Virje – Čepelovac – Maglenča – Sveta Ana

barnagor
  • dvor-barnagor-slika-13688177
  • Virje (7)
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Cijena: na upit
  • Lokacija: Virje, Čepelovac, Maglenča, Sv. Ana
  • Županija: Koprivničko-križevačka

Polazak iz Koprivnice autobusom u jutarnjim satima prema dogovoru. Vožnja u pravcu Virja. U 9:00 sati posjet Zavičajnom muzeju koji sadrži brojne dokumente i bogatu etnozbirku, jednu od najboljih u ovom djelu Hrvatske. U 9:45 sati posjet galeriji poznatog hrvatskog slikara Josipa Turkovića koja se nalazi u njegovoj kući u Virju. Razgled memorijalne zbirke u kojoj se nalaze vrijedne rukotvorine ovoga kraja. Slijedi odlazak u crkvu sv. Martina, razgled. Slobodno vrijeme za osvježenje i kavu (10:15 – 11:00 sati).
Vožnja prema pitomome bilogorskome pobrđu u blizini Čepelovca, gdje se na izdvojenom podbriježju prostire ladanjsko imanje - dvor Barnagor. Korisno je i edukativno prisjetiti se daška povijesti, vremena nastanka dvora Barnagor – „dvora nad smeđim potokom“ - s početka druge polovine 19. Stoljeća. Zgrada se u zemljišnim knjigama vodi kao dvor Barnagor, a naziv mu potječe od mađarske riječi barna, što znači smeđ, budući da se ispod brijega nalazi potok Barna, smeđi potok. Razgled i boravak na imanju (od 11:15 – 13:00 sati).
Odlazak u pravcu Bjelovarsko-bilogorske županije konkretnije prema mjestu Maglenča, općina Veliko Trojstvo, gdje ćete posjetiti Romsku kuću i razgledati stalni postav povijesti i običaja Roma Lovara, zatim mini knjižnica, kulturno-edukativni centar. Razgled u pratnji stručnog osoblja (14:00 – 14:45 sati). Nastavak vožnje prema zelenilu bilogorskih obronaka i miru šumaraka gdje vas čekaju srdačni i vrijedni stanovnici najmanjeg đurđevačkog prigradskog naselja, Sveta Ana, udaljeno svega pet kilometara od Đurđevca - Grada Picoka (15:30 – 17:30 sati). Ako niste za dužu šetnju izletničkom – poučnom stazom mir možete naći u okrilju Sv. Ane, crkvice, izgrađene na temeljima stare kapele iz 1710. godine ili uz šum vode koja se slijeva vodeničnim kolom, na lijepo uređenom prostoru oko svetojanske vodenice. Ovdje možete kupiti domaće kukuruzno brašno netom izmljeto na vodeničnom kamenu, a tu je i voda s obližnjeg izvora, kojem Svetojančani pripisuju okrepljujuća, pa čak i afrodizijačaka svojstva. Zajednički obrok (domaći gulaš) i degustacija nadaleko poznate „domaće zlevanke“. Nakon obroka, razgleda i uživanja u prirodi stiglo je i vrijeme povratka kući oko 17:30 sati.
Dolazak u Koprivnicu u kasnijim poslijepodnevnim satima.

Važne informacije:

Cijena sadrži:
prijevoz udobnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (ac, dvd,...),
posjet Zavičajnom muzeju u Virju,
posjet Turkovićevoj galeriji u Virju,
organizirani posjet dvoru Barnagor u Čepelovcu,
ulaznica i vodstvo za Romsku kuću - etnozbirka „Lovari“,
posjet izletištu Sv. Ana (topli obrok (gulaš) i degustacija domaće zlevanke), t
urističkog pratitelja, sve razglede i najave,
osiguranje od posljedica nezgode,
osiguranje od odgovornosti za štetu, organizaciju i realizaciju programa,
PDV.

Cijena ne sadrži:
ulaznice za objekte koje grupa želi razgledati, a koje nisu navedene pod stavkom "cijena sadrži";
troškove osobnih narudžbi.


Dodatne informacije: